Over SDWESMM

De SDWESMM-Boxie-box is nu al te bestellen: klik hier.

 Schermafbeelding 2015-08-26 om 14.19.32

De oorsprong.

Kunstenaar Boxie (Marco van Boxtel) is vanaf het moment dat hij geboren is verwonderd over het feit dat hij hier op aarde is. Aan de basis van zijn kunst ligt een unieke beeldtaal die hij zich in de afgelopen 20 jaar meester maakte. Zijn beeldtaal gebruikt hij als gereedschap om alle emoties en ervaringen die hij in het dagelijks leven ervaart een plaats te geven. Daarmee is zijn beeldtaal altijd in ontwikkeling. Met deze manier van denken en doen vindt de kunstenaar veel draagvlak bij kinderen. Kinderen begrijpen zijn kunst en begrijpen het gedachtegoed van de kunstenaar. De kinderen begrijpen de wijze waarop Boxie zijn kunst maakt want zij zijn (net zoals Boxie) nog niet belast met emoties en ervaringen die bij volwassenen vaak een blokkade op de creativiteit werpen.

Deze raakvlakken tussen de kinderen en Boxie hebben ertoe geleid dat zij samen meerdere kunstprojecten hebben gemaakt. Van een enorme muurschildering bij het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn tot een landelijk kraanwater-project bij lagere scholen. De interactie die ontstaat bij deze gezamenlijke projecten is bijzonder en het resultaat wordt gewaardeerd door jong en oud.

Schermafbeelding 2015-08-26 om 14.18.48

SDWESMM: samen de wereld een stukje mooier maken.

Een aantal jaar geleden bedacht Boxie samen met een aantal vrienden een concept waarmee zij kinderen willen laten zien dat creativiteit en mooie kunst de wereld een stukje mooier kan maken. De onbevangenheid en creativiteit van kinderen die zit in de kunstwerken die zij maken, wordt altijd enorm gewaardeerd. Door andere kinderen en door volwassenen. Om de creativiteit bij de kinderen te stimuleren geeft het SDWESMM team onvoorwaardelijk creatieve middelen aan kinderen. Met deze middelen kunnen kinderen mooie kunst maken en waarlijk de wereld een stukje mooier.

Het educatieve element aan dit onvoorwaardelijke geven wordt ook gestimuleerd bij de kinderen. Zij worden aangezet om met de kunstwerkjes die zij creëren iemand anders blij te maken. Ook worden de kinderen gevraagd om hun creatieve resultaat te delen op het online platform sdwesmm.nl zodat de kunstwerken gezien en gewaardeerd kunnen worden. Door iedereen en dat hun kunst waarlijk de wereld over gaat.

Om onvoorwaardelijk creatieve middelen te kunnen schenken aan kinderen heeft het SDWESMM-team een concept bedacht. Er bestaat in het bedrijfsleven steeds meer de behoefte om naast winst te maken, ‘iets terug te geven’ aan de samenleving. SWDESMM geeft gehoor aan deze groeiende behoefte van het bedrijfsleven. Er zijn reeds verschillende projecten met kinderen en bedrijven geweest. Die bedrijven maken de wereld een stukje mooier.

Het creatieve resultaat wat de kinderen maken vindt bedding op het online platform sdwesmm.nl. De gever van deze creatieve middelen wordt hier gekoppeld aan het resultaat wat de kinderen maken. Zowel de gever als de ontvanger maken dus werkelijk de wereld een stukje mooier.

U kunt de wereld ook een stukje mooier maken.

Als bedrijven zich koppelen aan het gedachtegoed van SDWESMM en zich willen inzetten om namens het bedrijf/instelling ook SDWESMM-Boxie-boxen de wereld in te sturen is dat vanaf heden mogelijk. Door de funding van het SDWESMM-team zijn er op dit moment boxen in productie die medio half september 2015 leverbaar zijn.

Indien u namens uw bedrijf/instelling boxen de wereld in stuurt stelt u SDWESMM-team in staat om nog meer SDWESMM-boxen in productie te nemen.

Schermafbeelding 2015-08-26 om 14.16.44

Ik ben Boxie, wie ben jij? 

In deze box zitten diverse materialen: één uniek Boxie kunstwerk, een boekje, tekenvellen, kleurplaten, afmaaktekeningen, stickers, ansichtkaarten en het verhaal van kunstenaar Boxie. De box zelf is tevens een lijst waarin de kinderen hun kunstwerk in kunnen ophangen. Boxie inspireert met deze SDWESMM-box en de inhoud de kinderen. Boxie vertelt zijn verhaal en leert de kinderen dat hun creativiteit de wereld een stukje mooier kan maken.

De SDWESMM-Boxie-box is nu al te bestellen: klik hier.

eefke@sdwesmm.nl

+31 6 30 30 36 81

Samen De Wereld Een Stukje Mooier Maken