Jelle & SDWESMM

 

 


Hallo allemaal,

Ik ben Jelle. Deze pagina is er omdat Boxie heeft gevraagd of ik mijn werken op zijn site wil laten zien. Ik hoop op deze manier de wereld een stukje mooier te maken.

Berichten

Boxie en de Boed

Vrijdag 8 april was Boxie op de Boed. De Boed is een buurtcentrum. De Boed staat open voor buurtbewoners en biedt dagbesteding aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ik werk bij de Boed als vrijwilliger en heb Boxie uitgenodigd om samen met de mensen twee kunstwerken te maken. Onder dit stukje tekst staan de foto’s van die activiteit. De activiteit was in samenwerking met Bureau Herstel. Dat is een groep ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie die mensen verder helpt in hun psychisch herstel. Ervaringsdeskundigen delen hun ervaringen en helpen mensen zoeken naar dagbesteding en zingeving. Zelf wordt ik opgeleid tot ervaringsdeskundige. Mede door Boxie heb ik gemerkt dat ik een passie heb voor het organiseren van creatieve activiteiten. Boxie, bedankt!

De-Boed-2 De-Boed-1 – – – –

Toon & Grens op de expositie van Boxie bij art’otel in Amsterdam.

Bij deze expositie maakten kinderen samen met Boxie een kunstwerk. Dat gebeurde terwijl zij luisterden naar klassieke muziek. Ik heb zelf ook meegedaan. Het was een mooie en rustgevende ervaring. De aanwezigheid van de kinderen gaf me een rijk gevoel. Ik heb daar over nagedacht en ik begrijp nu dat Boxie zegt: “Ik teken mijn leven, dat is mijn rijkdom…”

TG05 TG03 TG02 TG04 TG01 – – – –

Op bezoek bij Gewoon Doen Hoorn

Johan Veldhuis heeft samen met Ireen Visser een bedrijf opgericht waar mensen met een kwetsbaarheid een vak kunnen leren, hun dag kunnen besteden en zelfvertrouwen en zingeving kunnen ontwikkelen. Zijn bedrijf Gewoon Doen Hoorn bestaat uit een houtbewerkingsplaats. Kunstenaar Boxie, Irene (een medewerker van de zorgorganisatie RIBW ZWWF), Yorick (een jongere die een plek heeft gekregen binnen het bedrijf van Johan) en ik bezochten Johan om hem een schilderij te schenken. We nemen de lezer mee naar ons gesprek van maandag 29 februari.

Foto’s en tekst door: Jelle Breevaart

Johan:

Gewoon Doen Hoorn is een nieuwe speler in het zorglandschap. De visie van Gewoon Doen is niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden; soms moet je dingen gewoon doen om vervolgens erachter te komen of je iets kunt, ja of nee. Dat doen we door mensen vertrouwen te geven en hun te laten leren door vallen en opstaan.

Gewoon Doen Hoorn is een B.V. We maken steigerhouten producten en zijn voornemens deze producten te laten verkopen door een webwinkel. Ons doel is om meer opdrachten binnen te krijgen zodat we voldoende werk hebben voor de werknemers van Gewoon Doen.

De samenwerking met webwinkels draagt bij aan het aanbieden van een normaliserend proces. De nadruk zal wat meer op commerciële activiteiten liggen dan bij andere aanbieders van dagbesteding. We zijn bijvoorbeeld op weg naar een samenwerking met de supermarktketen Deen. Overigens is en blijft ons hoofddoel topzorg leveren.

De ervaring die ik heb opgedaan als coördinator bij de Industrieweg van de RIBW zet ik in om mijn B.V. te runnen. Voor mij was het tijd om een nieuwe stap te zetten en een nieuwe uitdaging aan te gaan, daarom hebben we Gewoon Doen Hoorn opgezet.

Boxie:

We willen jou graag een cadeau geven. De cliënten en medewerkers van het Trainingscentrum Zwaag en ik hebben dit werk gemaakt. Ik teken en schilder mijn leven en deel mijn ervaringen. Dat door samen met anderen kunst te maken. Ik vind het verhaal achter jouw project mooi, omdat het de wereld een stukje mooier maakt. Ik wens je veel succes met jouw project!

Jelle:

De betrokkenen van de RIBW zijn er trots op dat Johan zijn bedrijf heeft opgezet. Wij kregen van Boxie de opdracht om een schilderij aan een persoon te schenken. De persoon die we uitkozen was natuurlijk Johan door zijn bijzondere bijdrage aan de samenleving. Ik heb Boxie over Johan verteld toen ik een dag met Boxie meeliep. Boxie was meteen enthousiast. Ik vroeg of hij bij het uitreiken van het schilderij wilde zijn. En nu zijn we hier.

We kijken terug op een mooie dag. Johan was blij met het schilderij. Meer interesse? Bezoek dan ook eens de website van Gewoon Doen Hoorn: www.gewoondoenhoorn.nl

J02 J01

Samen De Wereld Een Stukje Mooier Maken