Roald Dahl school – Project “De eenhoorn”

 

 

 

 

 

 

 

In samenwerking met de gemeente Hoorn hebben we project “De eenhoorn” kunnen doen op de Roald Dahl school in Zwaag.

 

Op het dak van het gemeentehuis stond een eenhoorn, geen echte natuurlijk maar een beeld ervan. Hier wilde de gemeente Hoorn wat mee doen dus hebben ze Boxie gevraagd of hij er raad mee weet. Dat wist Boxie wel maar eerst moest de eenhoorn gerestaureerd worden. Daar is de vader van Boxie heel goed in dus die heeft daar zijn taak van gemaakt. Na een week of 2 was het beeld zo goed als nieuw, helemaal wit.

 

Vervolgens hebben we de eenhoorn naar de Roald Dahl school in Zwaag gebracht met een busje. Daar alle spullen naar een lokaal gebracht (stiften, verf, emmers etc.).De bedoeling van samen de wereld een stukje mooier maken is natuurlijk om samen kunst te maken (met kinderen). Dus wat we met dit project gedaan hebben is samen met alle kinderen van de Roald Dahl school de eenhoorn inkleuren. Ook waren er 5 linnen doeken waar de kinderen op konden tekenen voor de afwisseling.

Groep 1 was als eerste aan de beurt daarna groep 2 en ga zo maar door. De kleintjes hebben zo’n kleine spanningsboog en zijn al snel afgeleid. Deze kindjes noemen we “de krassers”. Naarmate de klassen langskwamen kwam de eenhoorn steeds voller te staan waardoor er steeds minder ruimte kwam om te tekenen. Dit werd opgelost door Boxie, hij bracht een laagje acrylverf aan waardoor je de gemaakte tekeningen nog wel kon zien maar je had wel weer vlaktes om te kunnen tekenen. In totaal hebben we 3 dagen over dit project gedaan, dag 1 kwam groep 1 tot en met groep 3, dag 2 kwam groep 4 tot en met 7 en op de laatste dag mochten de kinderen van groep 8 hun laatste inbreng op de eenhoorn aanbrengen.

Op 25 november was de onthulling van de eenhoorn en de 5 linnen doeken waarbij mensen van de gemeente samen met de kinderen van de school het eindresultaat kwamen bekijken.

 

Milan – sdwesmm-team

 

111142  54 6    10 911 12 13  DSC_076487