De essentie

Goedemorgen..

Deze vrijdag kwam ik op mijn stage aan en Boxie zat al in de auto te wachten. We gingen even langs de kringloopwinkel om een bank te halen voor de “chillruimte” van het atelier. Eindstand, Boxie komt met een stapel kleren naar buiten maar geen bank.

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van mijn vijfde stageweek.
Grotendeels heb ik mijn tijd (met plezier) doorgebracht in het kleurrijke atelier van Boxie.
Regelmatig komen er vrienden & kennissen van Boxie over de vloer, hele aardige en open-minded mensen. De gezichten die ik het meest zie zijn die van Geerlig, Waldo, Erwin (uiteraard) en Joep laat zijn gezicht ook eens in de zoveel tijd zien. Zij zijn allemaal goede vrienden van elkaar en ik als buitenstaander van de groep word met open armen ontvangen in “de kring”.

Zodra de heren op bijv. een vrijdagmiddag met z’n allen bij elkaar zijn kan het er soms hevig aan toegaan. Discussies over “de essentie” worden op tafel gegooid. Het platform van “samen de wereld een stukje mooier maken” moet zuiver blijven, dit betekend dat het open moet blijven, alles moet mogelijk zijn.
Vijf mensen (+aanhang) zijn vijf verschillende personen,  vijf verschillende karakters, vijf verschillende breinen die allemaal hun eigen insteek hebben op het platform. Dat kan soms botsen, ook al zijn het beste maatjes van elkaar kunnen ze het ook aardig oneens zijn, logisch natuurlijk..

Het meest gebruikte woord is “zuiver”.

Er helpt ook een vrijwilligster mee aan het platform die wekelijks aanwezig is, haar naam is Eefke. Zij is meestal 2 dagen in de week aanwezig. Deze week heeft ze een naaimachine mee naar het atelier genomen, als de tijd er voor is gaat ze me langzamerhand leren naaien. Dat vind ik leuk!

Ik moest dit even kwijt, bedankt voor het lezen.

Alvast een prettig weekend toegewenst!